perjantai 6. tammikuuta 2012

Vesimarmorointi


Päätin tehä ihan erikseen postauksen vesimarmoroinnista jonka tein pari päivää sitten, koska kaverit on kyselleet, miten se tehdään ja tää on paljon helpompaa selittää kuvien avulla. Tarvitset haluamasi värisiä kynsilakkoja, määrällä ei ole väliä: voit tehdä tän vaikka kahdella kynsilakalla. Itse käytin 5-6 eri sävyistä punaista ja pinkkiä sekä yhtä harmaata. Suosi mielummin uusia lakkoja tai ohenna vanhoja lakkoja parilla tipalla kynsilakanpoistoainetta. Tarvitset myös jonkinlaisen kulhon tai purkin (mahdollisimman pieni, mutta kuitenkin niin suuri että mahdut kastamaan kyntesi siellä, itse käytin pilttipurkkia), kynsilakanpoistoainetta, teippiä ja hammastikkuja. Jos haluat, voit lakata kynnet jollakin pohjavärillä ennen vesimarmorointia.



Aloita teippaamalla iho kynnen ympäriltä, ellet välttämättä halua putsata koko sormea kynsilakasta. Täytä kulho kädenlämpöisellä vedellä lähes täyteen. Älä käytä liian kylmää tai kuumaa vettä, sillä silloin kynsilakat tippuvat astian pohjalle.


Seuraavassa vaiheessa kynsilakkoja tiputetaan veden pinnalle pisaroina haluamassasi järjestyksessä. Seuraava pisara tulee aina edellisen kynsilakka-alueen keskelle. Seuraavista vaiheista ei ole kuvia, koska kynsilakat eivät saa kuivua veden pinnalle, joten tämä pitää tehdä nopeasti. Kun olet laittanut haluamasi määrän kynsilakkapisaroita veden pinnalle ( mielummin enemmän kuin vähemmän, että saat muotoiltua kuviosta mieleisesi) ota hammastikku ja tee veden pinnalla kynsilakasta kuvioita joita haluat. Upota koko kynsi samansuuntaisesti veden kanssa vedenpinnan alapuolelle ja kerää hammastikun kanssa ylimääräiset lakat sormen ympäriltä vedenpinnalta pois. Nosta sormi pois vedestä ja poista teipit heti, ettei lakka kuivu niiden päälle. Anna lakan kuivua kynnelle ja levitä päällyslakkaa. Lopputulos voi olla jotain tämän suuntaista:


Tein vesimarmorointia ekaa kertaa, ja oli sen verran sottaista puuhaa, että kannattaa suojata pyötä vaikka paperilla ettei jokapaikka ole kynsilakassa. Itse tykkään näistä kynsistä, vaikka niistä tulikin kaikista aika erilaiset. Mitä mieltä olette ? (: Loppuun vielä jonkun tekemä youtubevideo koko hommasta.

2 kommenttia: